Numerologia - Introducere

Numerologia este studiul numerelor si modalitatea oculta din care se poate afla cu certitudine aptitudinile si caracterul unei persoane ca o parte integrala dintr-un plan cosmic.

Actuala origine a numerologiei predata de Pitagora a devenit foarte populara de foarte vechea Kabbala. In secolul 20 vechea stiinta pare sa-si fi revenit sub forma unor carti publicate prin anii 1911-1917 de L. Dow Balliett si a fost imbogatita prin anii 1930 de catre Florence Campbell si in cursul anilor, urmatoarelor decenii a devenit foarte accesibila publicului larg. Expertii in numerologie folosesc numerele pentru a determina timpul cel mai propice pentru a face miscari majore in activitatile din viata.

Numerologia este folosita pentru a decide usor si sigur cand sa poti invata, cand sa te casatoresti, cand sa calatoresti, cand sa-ti schimbi slujba si multe altele. Suma numerelor continute de data nasterii si suma ce deriva din literele numelui provin dintr-o inter-relatie a vibratiilor. Aceste numere, arata fara probleme caracterul, scopul in viata, motivatiile si talentele ascunse.
Fiecare litera are o valoare numerica, care provine dintr-o vibratie cosmica relatata.

In trecut, numerele impare erau considerate a fi active sau masculine, iar cele pare - pasive sau feminine. Aceasta categorizare poate fi asociata numerelor luminoase si intunecoase din I Ching. In general, numerele impare actioneaza solitar, iar cele pare actioneaza cel mai bine, atunci cand sunt insotite. O exceptie de la regula reprezinta semnificatia cifrei 8.


Interpretarea principalelor cifre in Numerologie

Domeniul misterios al numerelor a preocupat intens oamenii inca din cele mai vechi timpuri. Pythagora, de pilda, a intemeiat o intreaga filozofie mistica a numerelor.

Documente vechi arata ca, de-a lungul istoriei omenirii, numerele, insiruirea si "miscarea" lor au fascinat si oameni simpli si spirite luminate, crezandu-se profund in influenta numerelor asupra vietii (vezi bazele Cabalei).

In sistemul lui Pythagora, numerele fara sot sunt preferate celor cu sot. Pythagora avea o adevarata predilectie pentru numerele care nu sunt divizibile decat prin ele insele sau prin unitate - adica numere prime. Iata-le: 1, 2, 3, 5, 7, 11, 13, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 47, 53, 59, 61, 67, 71, 79, 83, 89 si 97.

Dar, sa trecem in revista principalele numere:

Cifra 1 reprezinta divinitatea, cuprinzand totul si de unde totul decurge. Un centru care e pretutindeni indivizibil si necesar in mod absolut, fiindca nu exista numar in care sa nu gasesti unitatea.

Cifra 2 reprezinta originea raului, pentru ca prin el a incetat unitatea si a inceput dualitatea, deci lupta cu toate cruzimile si cu toate viclesugurile. Dar, a provocat antagonismul si a anihilat pacea. Ce este in fond ezitarea? A alege, a opta, a hotari intre doua solutii. Ce e lumea, daca nu un etern duel intre doua principii, doua tabere, doua lumi? Doi este cifra discordiei si razboiului cu tine insuti sau cu altii.

Cifra 3 are ceva sfant in ea. Vechea dogma a trinitatii, comuna tuturor religiilor. Nasterea, viata si moartea sunt cdele trei reprezentari esentiale ale materiei. Sa deschidem mitologia: gasim cele trei gratii, cele trei parce (divinitati ale Infernului, din care una toarce, alta deapana si ce-a de-a treia taie firul vietii omului), cele trei harpii, cele trei gorgone, cele trei furii etc. Trei sunt (sau erau socotite) elementele nobile ale naturii: ap, focul, aerul.

Cifra 4 este multiplul cifrei 2. Se crede ca 4 prezice certuri si chiar razboi. Intalnim totusi cele patru puncte cardinale si ale asemenea.

Cifra 5 este o cifra favorabila. Prezice, printre altele, reusite in domeniul sentimental. Este numarul vocalelor si al celor cinci simturi.

Cifra 6 este pentaclul lui Solomon.

Cifra 7 este cifra cea mai curioasa din punctul de vedere al matematicii mistice. Este cifra ce-o gasesti pretutindeni, in Biblie, in legenda, in istorie, ocultism etc. Sunt, de pilda: sapte pacate capitale, sapte virtutii capitale, sapte daruri ale spiritului, sapte ramuri in calendarul simbolic, sapte zile are saptamana, sapte saptamani intre Pasti si Rusalii, sapte vaci grase si sapte slabe, sapte minuni ale lumii, sapte numele inteleptilor Greciei, sapte au fost capetele Hidrei, sapte coline pe care este asezata Roma, sapte culorile curcubeului, sapte sunt notele muzicale si lista continua.

Cifra 8 spune esec, doliu, amaraciune.

Cifra 9 este cifra excelenta. Au fost si sunt noua muze, femeia poarta copilul noua luni in pantec etc.

Cifra 10 este cifra socotita palida din punct de vedere al sansei (doar in Cabala este numar perfect).

Cifra 11 este o cifra bizara. De pilda, daca visezi aceasta cifra inseamna paguba baneasca.

Cifra 12 este o cifra funesta, desi apostolii sunt 12 la numar, lunile anului sunt 12, tot atatea semne zodiacale etc.

Cifra 13 este pentru unii cifra blestemata, pentru altii binecuvantata. Pe cand unii nu pornesc in calatorie in zi de 13 sau nu accepta sa fie 13 la masa, altii prefera cifra 13 si o considera aducatoare de noroc. Concluzia care se desprinde este ca cifra 13 nu este obligatoriu o cifra nefasta sau, mai degraba, depinde de la individ la individ.

Incepand cu cifra 14, particularitatile numerelor se micsoreaza:

Cifra 16 - se spune ca este o cifra buna.

Cifra 19 e favorabila, pentru ca se compune din unu si noua.

Cifra 21 - tot o cifra buna, pentru ca provine din inmultirea lui 3 cu 7.

Cifra 60 era considerata de catre egipteni cifra sacra.

Cifra 100 reprezinta perfectiunea.

Cifra 1000 reprezinta perfectiunea intruchipata.

Unii specialisti ne recomanda sa evitam, pentru afaceri, zilele de: 2, 5, 11, 13, 15, 18 si 30.

Optati, in schimb pentru zilele: 1, 3, 7, 9, 10, 12, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 27 si 28.

destin.peinter.net (2018) v.1.0 (beta) - Toate drepturile rezervate, articolele apartin site-ului destin.peinter.net. Nu preluati nici un articol fara a avea permisiunea in scris. Ne puteti contacta la rubrica Contact.